Argentina och Chile

Mat- vin & kulturresa till Argentina och Chile 7 – 22 januari 2019


Måndagen den 7 Januari
Avresa från Köpenhamn 20:25 till Paris där vi mellanlandar 22.20. För er som reser från annan ort gäller en annan tidtabell och ni ansluter då med övriga i gruppen i Paris. 23.35 flyger vi med Air France till Argentinas huvudstad Buenos Aires. Flygtiden är beräknad till 13 timmar och 55 minuter.

Tisdagen den 8 Januari
Vi landar 09:30. På plats väntar vår buss som tar oss till San Ceferino
(www.estanciasanceferino.com.ar) som ligger på pampas. Det är en 1 ½ timmes färd. Vi välkomnas med en välkomstdrink och en lunch med gott vin därtill. Det är högsommar och vi får två dagars avkoppling på denna ranch som har swimmingpool, ett mycket bra spa med många behandlingar och underbar massage samt olika sportaktiviteter. På senaste resan spelade vi tennis, pingis, fotbollspel m.m. Det blir en tur med häst och vagn, ridning samt besök på en farm. På eftermiddagen serveras afternoon-tea och på kvällen en trerätters middag mer goda viner. Dessa två avkopplande dagar är nödvändiga för att komma in i rätt tidsrytm!

Onsdagen den 9 Januari
Ännu en avkopplande dag med fria aktiviteter. Kanske blir det en golfrunda? Vi äter lunch, får afternoon-tea 17.00 och vi kommer att få vara med och laga lite mat med ställets kock. Det blir en liten ”cooking class” där vi preparerar empanadas innan vi avnjuter vår tre-rätters middag.

Torsdagen den 10 Januari
Vår guide möter upp på morgonen och efter frukost åker vi mot Buenos Aires och på vägen stannar vi till vid den vackra katedralen i Lujan som är mycket viktig för katolikerna i Buenos Aires. Vi bor under 4 nätter på 5*-igt hotell
(www.panamericano.us). Innan vi checkar in på hotellet så äter vi lunch 13:00 på Restaurante Piegari. Vi tillbringar även någon timme i stadsdelen Recoleta med deras berömda gravplats där Evita Peron ligger begravd. Eftermiddagen fri på egen hand. Vi lämnar hotellet 20:30 och får en transfer både fram och tillbaka till Restaurant Las Lilas. Krogen rankas som en av stadens bästa köttrestauranger.

Fredagen den 11 Januari
Vi börjar 09:00 med en tre-timmars stadsrundtur. La Boca med fotbollslaget Boca Juniors, Den färgsprakande stadsdelen Caminito, Plaza de Mayo, Café Tortoni, Colón teatern, National Museum of Fine Arts. Vi avslutar med en lunch 13:00 på en av stadens bästa restauranger som heter La Cabrera. Här kommer man att duka upp en lång rad av specialiteter som placeras i mitten av bordet och som avslutning dessert innan man har sena eftermiddagen fri. På kvällen går vi på en fin tango show: El Porteño där vi äter en VIP-supé. www.tangoporteno.com.ar Denna cabaret ligger rakt över avenyn från vårt hotell. Vår guide möter upp på hotellet 20:15.

Lördagen den 12 Januari
Vi lämnar vårt hotell 8:30. Denna dag har vi en halvdagstur, där vi åker med en privat båt från Porto Madero till Tigre vid deltat Rio de la Plata. Vi åker buss tillbaka till Buenos Aires där lunch sker på egen hand. Eftermiddagen och kvällen är fri

Söndagen den 13 Januari
En helt fri dag. Buenos Aires har mycket mer att utforska och här lägger ni upp dagen hur ni vill. Marknaden, Teatro Colon eller om man har lust kan man ta en heldagstur till Punta del Este i Uruguay, vilket tar 4 timmar med buss.

Måndagen den 14 Januari
Vi checkar ut från vårt hotell tidigt på morgonen och 09:10 flyger vi till Mendoza som är centrum för vinerna. Flyget tar 2 timmar och vi vrider tillbaka klockan en timme och landar 11:00. Vi äter en gemensam lunch på vingården Zuccardi där vi även får en fin provning. På eftermiddagen besöker vi ett av de viktigaste vinhusen i Mendoza för en rundvisning och provning: Catena för en fin provning innan vi checkar in på vårt hotell. Vi bor under 3 nätter på 5*-stjärnigt hotell: Hotel Diplomatic (www.parksuites.com.ar) Vi äter en trevlig middag tillsammans på ”den bästa” restaurangen i Mendoza som heter Azafran. Krogen ligger 5 block från hotellet.

Tisdagen den 15 Januari
På morgonen ger vi oss iväg för en heldag med massor av vin. 10:00 besöker vi Mendel Winery. Vidare 11:30 till Melipal Winery där vi även äter en fem-rätters lunch med passande viner därtill. På eftermiddagen knyter vi ihop säcken med ett besök på landets(enligt min mening) bästa vingård: Viña Cobos. Inget vin har fått högre poäng än Cobos av Robert Parker (99p.). Kvällen fri på egen hand.

Onsdagen den 16 Januari
En fri dag på egen hand. Men det anordnas aktiviteter som rafting och trekking vid foten av Anderna eller golf för den som önskar.
På kvällen äter vi en god middag 20:00 på Restaurant Francis Mallman. Krogen ligger 5 km. från centrum och jag har bokat buss ToR.

Torsdagen den 17 Januari
Vi checkar ut från vårt hotell på morgonen och flyger bekvämt från Mendoza 10:00 till Santiago där vi landar 11.00. Vi åker ut till kusten till Viña del Mar för lite avkoppling med sol och bad. Vi bor här under två nätter på 4*Hotel San
Martin.(www.atton.com/san-martin)  På kvällen äter vi middag på en trevlig krog som ligger på gångavstånd från vårt hotell. Chez Gerald. Vi inleder med en Pisco Sour eller en Kir Royal. Till förrätt blir det en Ceviche på en bädd av rökt lax med räkor och skinka. Till varmrätt en grillad ”Pippin”. Till dessert ”Assortment of Chef” med äpple, hallon och cheesecake. Till detta beställer jag som vanligt goda viner.

Fredagen den 18 Januari
En skön avkopplande dag med sol och bad i Viña del Mar. För den som inte gillar att sola sig kan ett besök på egen hand i grannstaden Valparaiso vara ett alternativ.

Lördagen den 19 Januari
Vi checkar ut från vårt hotell 09:00 och åker österut mot det grönskande Aconcagua Valley. Här ligger ett av Chile´s främsta vinhus Errazuriz. Här producerar man stora viner som Don Maximiano, Seña samt Le Cumbre som rankas som landets främsta Shiraz. På vingården blir vi serverade en meny med passande viner därtill. Efter detta besök åker vi in till Santiago och checkar in på vårt hotell. På kvällen äter vi en bättre middag på Aqui Esta e Coco.
Vi bor under två nätter på 4*-igt hotell (www.atton.com/el-bosque).

Söndagen den 20 Januari
08:30 lämnar vi hotellet och kör söderut i en timme till Baron Philippe Rothschild´s bodega i Maipo Valley. Vi börjar med en rundvisning med efterföljande provning av deras viner Escudo Rojo. 11:00 åker vi vidare till den mycket fina gården Almaviva, som kanske rankas högst av samtliga Chile´s viner. Här blir det en provning och vi lämnar vingården 13:30 och återvänder till Santiago för en fri lunch och eftermiddag. På kvällen 19:30 lämnar vi hotellet för en transfer till stadsdelen Providencia för att äta middag på en av stadens bästa restauranger Astrid y Gaston. Här serveras en spännande meny. Transfer fram och tillbaka till hotellet efter middagen.

Måndagen den 21 Januari
Vi lämnar hotellet 09:00 och avslutar vår vistelse i Chile med en sightseeingin. Vi besöker de historiskt viktiga delarna av centrum, presidentpalatset La Moneda, Plaza de Armas, Plaza de la Real Audiencia, som idag är det national historiska museet, Cerro San Cristóbal där man har den bästa utsikten över staden samt över Anderna och innan vi åker mot flygplatsen och checkar in. Vi flyger hem 14.15 med mellanlandning i Paris.

Tisdagen den 22 Januari
Vi landar i Paris 08:15 och flyger vidare 12:20 och vi beräknas landa i Köpenhamn 14:15. Andra tider för resenärer till Arlanda och Landvetter

Pris för resan: 69.000:- (Enkelrumstillägg 10.000:-)
Vilket inkluderar flyg, transfers, proffsiga guider på plats, 13 nätter på högklassiga hotell inklusive frukost, samtliga angivna måltider med rikligt med goda drycker, vinprovningar och entréer samt min vägledning.

Resan bokas direkt med Håkan Nilsson.
+46 707 51 15 88
hakan.nilsson@vinkonsult.com

 

Tillbaka

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.